NMS: Ekteskapet er for mann og kvinne

Det Norske Misjonsselskap (NMS) erkjenner samfunnets behov for å legge til rette for samlivsordninger som skaper best mulig økonomisk og sosial trygghet. Samtidig tar organisasjonen klart til orde for å reservere ekteskapsinstitusjonen til det monogame samliv mellom mann og kvinne, heter det i en uttalelse fra landsstyret i NMS. Landsstyret mener at å utvide ekteskapsinstitusjonen […]

Det Norske Misjonsselskap (NMS) erkjenner samfunnets behov for å legge til rette for samlivsordninger som skaper best mulig økonomisk og sosial trygghet. Samtidig tar organisasjonen klart til orde for å reservere ekteskapsinstitusjonen til det monogame samliv mellom mann og kvinne, heter det i en uttalelse fra landsstyret i NMS.

Landsstyret mener at å utvide ekteskapsinstitusjonen til også å gjelde personer av samme kjønn vil representere en radikal sosial eksperimentering. Det vil også bryte med den kristne forståelsen av ekteskapet som til nå har preget samfunn og lovgivning i Norge.

NMS vil også se det som et klart overgrep mot trosfriheten om trossamfunn med vigselsrett skulle bli presset til å utføre vielser av personer med samme kjønn.

Uttalelsen er utarbeidet i samarbeid med Misjonshøgskolen i Stavanger. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.